Witam, Zaczneę od tego, że zanim napisałam to kilka miesięcy studiowałam to forum i wydawało mi się że wiem dużo, jednak coś mi nie wychodzi... Bardzo proszę o korektę diety z podanych produktów. Chodzi mi o ilości kaloryczne oraz odstępy pomiędzy posiłkami a także ilość tych posiłków. Pracuję w systemie 24/48 ale często po 24h idę jeszcze na 12h. [...]
wpadłem na taki pomysł, żeby założyć temat 'nasze smakołyki' ze względu na to, że w naszym przypadku raczej ciężko o urozmaicenia w diecie :) większość z nas włącznie ze mną wsuwa cycki z ryżem i warzywami :D a jak fajnie byłoby od czasu do czasu dodać do diety coś smacznego, co zje się z wielką ochotą i smakiem :) można podawać wszystko - te [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam wszystkich! Cel Moim celem jest spalenie potwornej ilości tłuszczu i stworzenie tkanki mięśniowej. Ważyć chciałbym w okolicach 76-80kg. Swoim wyglądem teraz przypominam gościa chudego, mam dość szeroką klatę, ale to, co się kryje pod ubraniami, to coś co musi zniknąć. Mam 16 lat. Jestem kimś kto zrobi wszystko żeby nie zrezygnować z celu. [...]
Dieta South Beach Dr Arthur Agatston - lekarz amerykański, na podstawie obserwacji swoich pacjentów zaproponował sposób odżywiania, odpowiedni do stosowania przez całe życie, korzystnie wpływający zarówno na kondycję serca , jak również poprawiający wygląd sylwetki. Kluczem do zachowania zdrowia i prawidłowej wagi wg twórcy tego programu [...]
[...] niż sacharydy takie jak sacharoza, glukoza czy fruktoza. Powyższe właściwości sprawiają, że uznawane są także za bardziej „dietetyczne” niż stołowy cukier. W krajach Unii Europejskiej, przemyśle spożywczym stosuje się następujące poliole: Przeczytaj całość na PoTreningu: http://potreningu.pl/articles/4443/slodziki-tucza-czy-pomagaja-schudnac
2007-04-23 10:34 Aktualizacja: 2007-04-23 17:48 Słodzik nie szkodzi zdrowiu Dobra wiadomość dla cukrzyków i wszystkich dbających o sylwetkę. Wbrew pogłoskom zastępujące cukier słodziki nie powodują raka. Ogłosiły to Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności i amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków. Na początku lat 90. opublikowano wyniki [...]
Przepis na pierwszy rzut oka trochę skomplikowany, ale bardzo smaczny deser i praktycznie bez ww. :-)) Pianki/galaretki Punkt 1. - 0,5 szkl wody - 65g masła/margaryny (ćwierć kostki) - 1,5 łyżki żelatyny - aromat wanilinowy kilka kropel (ew łyżeczka cukru wanilinowego jeśli stosujecie) Zagotować składniki i do gorącej ale NIE wrzącej wody wsypać [...]
Chciałam podzielić się banalnym przepisem na młoda kapustę na ciepło , którą bardzo lubię a w mojej wersji ma nie wiele kcal i można ja spozywać bez ograniczeń ;-) Co potrzebujemy- główka młodej kapusty koperek kilka pomidorków dwie młode cebule ocet zwykły/winny/jabłkowy do wyboru słodzik lub cukier dla osób które podbijają kcal opcjonalnie [...]
Fruktoza - prosty cukier który możemy znależć w owocach, dodawany jest również jako słodzik ze względu na swoje wyjątkowe zdolności słodzące. Dawniej fruktoza przez wielu ekspertów była uznawana za bezpieczny cukier, nie mający tak negatywnego wpływu na zdrowie i sylwetkę jak gwałtownie pobudzająca wydzielanie insuliny glukoza. Dziś poglądy na [...]
[...] acesulfamu potasu, cyklaminianów i scharynianów D-tagatoza jest substancją pochodzenia naturalnego, a z jej stosowaniem póki co nie wiążą się żadne kontrowersje zdrowotne (czego nie można powiedzieć o wymienionych przed chwilą słodzikach). Przeczytaj całość na PoTreningu: http://potreningu.pl/articles/4825/najbezpieczniejszy--slodzik-d-tagatoza
[...] acesulfamu potasu, cyklaminianów i scharynianów D-tagatoza jest substancją pochodzenia naturalnego, a z jej stosowaniem póki co nie wiążą się żadne kontrowersje zdrowotne (czego nie można powiedzieć o wymienionych przed chwilą słodzikach). Przeczytaj całość na PoTreningu: http://potreningu.pl/articles/4825/najbezpieczniejszy--slodzik-d-tagatoza
[...] czuje na tym jadlospisie jednak mam pare kwesti z tym zwiazanych jem tak I posilek - owsianka (platki owsiane (do 5 lyzek) + lyzka otrebow, szklanka mleka, owoce, kakao i slodzik*) II posilek - 2 razowe bulki z bialkiem (np twarog, albo mozarella) + warzywa(salata, pomidor, ogorek, rzodkiewka) III posilek 50 g weglowodanow (ryz/makaron razowy [...]
Witam wszystkich! Co prawda ten przepis to żadne kulinarne odkrycie czy cuś, ale postanowiłem wrzucić go do działu - może ktoś się skusi Składniki: - 3 białka plus 2 całe jaja - słodzik (wedle uznania) - jedno większe jabłko (najlepiej o twardym miąszu) - cynamon, imbir, kardamon (ewentualnie jakaś gotowa mieszanka przypraw do szarlotki) [...]
Przeglądając forum natknąłem się na kilka przepisów "curry". Jako że, naoglądałem się trochę z książek kulinarnych, tv, internetu jak robią prawdziwe curry i robiłem nie raz, to wiem, że na pewno smakuje (i pachnie) lepiej niż prezentowane przez was coś curry-podobnego. Tajskie curry jest według mnie najlepsze. Jest zdrowe, łatwe i szybkie w [...]
1. tzwWODY SMAKOWE - słodkie napoje na bazie wody zazwyczaj są kaloryczne.Półtoralitrowa butelka takiego napoju dosładzanego cukrem dostarcza od 240 do 360 kcal! Woda z dodatkiem słodzika jest praktycznie bezkaloryczna pamiętaj jednak że podobnie jak cukier słodzik nasila apetyt a w dużej ilości -obciąża wątrobę. ,,wody" z cukrem : 40-60 kcal [...]
Sztuczne środki słodzące to otrzymywane syntetycznie związki chemiczne mające słodki smak i będące substytutami cukry jadalnego. Cześć z nich jest odporna na wysoką temperaturę (sacharynian sodu, acesulfam czy cyklaminiam sodu). Słodziki z powodzeniem zastępują cukier, mają ten sam słodki smak, a przy tym- w przeciwieństwie do cukrów prostych - [...]
CIASTO MARCHEWKOWE Z MASĄ KOKOSOWĄ by natalijka /SFD/2017/1/24/ef38fac1be8243d9ab7a4dc6c04ad96f.jpg Składniki suche na ciasto - 1 szklanka mąki zdrowej, ostatecznie tej z glutenem - łyżeczka proszku do pieczenia - pół łyżeczko sody - łyżeczka cynamonu - płaska łyżeczka imbiru w proszku - pół szklanki orzechów włoskich - pół szklanki syrop agawy [...]
Sztuczne środki słodzące to otrzymywane syntetycznie związki chemiczne mające słodki smak i będące substytutami cukry jadalnego. Cześć z nich jest odporna na wysoką temperaturę (sacharynian sodu, acesulfam czy cyklaminiam sodu). Słodziki z powodzeniem zastępują cukier, mają ten sam słodki smak, a przy tym- w przeciwieństwie do cukrów prostych - [...]